Strange antagonism between my computer and my microwave oven

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

kitmeow279
Butterfly
Butterfly

User avatar

Joined: 13 May 2010
Age: 36
Gender: Female
Posts: 16

10 Jul 2010, 3:23 am

I've noticed that whenever I put a cup of water in the microwave to make tea, my wireless internet connection stalls. The little bubble in front of the two computer screen icons doesn't go away, and it still says "connected: local and interent" but no pages load. And as soon as the microwave dings, it all goes back to normal.

It's kinda freaky.
Does this happen to anyone else?



Leiservampir
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 7 Jul 2010
Age: 27
Gender: Female
Posts: 557
Location: Sweden

10 Jul 2010, 3:55 am

:lmao:


_________________
<b>"If something was going to happen, let it happen."</b> - Murakami, <i>The Wind-Up Bird Chronicle</i> pg 66.


superboyian
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 9 Sep 2009
Age: 29
Gender: Male
Posts: 14,485
Location: London

10 Jul 2010, 3:59 am

That is definitely creepy the icon bit. :lol:

But the wireless connection part is a common problem, the only solution is to change the routers channel.


_________________
My Poetry: http://poetryimpact.blogspot.com
My YouTube: http://www.youtube.com/michkat0 - In partnership with AwesomenessTV
Former owner of Aspies Central: http://www.aspiescentral.com

Know me on the inside before you judge.


Apple_in_my_Eye
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 7 May 2008
Age: 52
Gender: Male
Posts: 4,420
Location: in my brain

10 Jul 2010, 4:53 am

Yup, same problem. Microwaves and WiFi operate in the same frequency range ~2.4GHz. And microwave ovens deal with 100's of watts of power, whereas WiFi is (I think) milliwatts. I haven't had luck changing channels on my setup; I think my microwave puts out a ton of interference in a band bigger than the router channel range. :x