Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

thomas81
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 2 May 2012
Age: 38
Gender: Male
Posts: 5,434
Location: County Down, Northern Ireland

18 Apr 2013, 6:49 pm

for some reason when I am trying to play the pre-bundled VST's in reaper through the virtual keyboard or a MIDI controller, Reaper is detecting the key presses but it is not making any sound.

Do I need to install new VST's or am I not enabling them correctly? If so, where can I get free VST's how do I find the folder to put them in and finally how do I enable them?


_________________
Being 'normal' is over rated.

My deviant art profile


redrobin62
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 2 Apr 2012
Age: 57
Gender: Male
Posts: 13,702
Location: Seattle, WA

18 Apr 2013, 7:00 pm

If you want I can give you the new version of Reaper (4.33).



thomas81
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 2 May 2012
Age: 38
Gender: Male
Posts: 5,434
Location: County Down, Northern Ireland

18 Apr 2013, 7:21 pm

just noticed I also have 4.33.

For some reason, I am having the same issues with both versions.


_________________
Being 'normal' is over rated.

My deviant art profile


redrobin62
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 2 Apr 2012
Age: 57
Gender: Male
Posts: 13,702
Location: Seattle, WA

18 Apr 2013, 7:42 pm

Hmm. I'm guessing you've done the following.
1. Options ---> Preferences ---> MIDI Devices ---> Device [xxx] Enable
2. Right click on left strip ---> Insert virtual instrument on new track --->Instruments ---> VSTi ReaSynth
3. Also, in the Preferences dialog box, I use ASIO4all so that's what I have as my driver.



Cornflake
Forum Moderator
Forum Moderator

User avatar

Joined: 30 Oct 2010
Gender: Male
Posts: 46,969
Location: Over there

19 Apr 2013, 7:59 am

thomas81 wrote:
[VSTs] how do I find the folder to put them in and finally how do I enable them?
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=35054
http://www.youtube.com/watch?v=LBQGkOBQNas


_________________
Giraffe: a ruminant with a view.